1899 Netflix Dizi Konusu | Fragmanı | Nasıl Bir Dizi ?

1899 Netflix ‘in en iddialı yapımlarından biri olarak 17 Kasım 2022 tarihinde izleyici ile buluştu. Dizinin adını internetten veya reklamlardan duyan bir çok kişi google üzerinde 1899 dizisi aratarak , Dizinin Konusunu , Dizi hakkındaki yorumları ve Nasıl bir dizi olduğunu aratıyor. 1899 Nasıl Bir dizi ? Nasıl İzleyebilirsiniz ? Tüm bu soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

1899 Netflix Dizisini Nasıl İzleyebilirsiniz ? 

1899 ve Dark Dizisi Hakkında

Başta da dediğimiz gibi dizi Netflix’in en iddialı yapımları arasında yer alıyor.  Bu diziyi bu kadar iddialı yapan en önemli unsur hiç şüphesiz ki , daha önce DARK gibi efsane bir diziye imza atmış ekibin elinden çıkması. Dark dizisini hiç izlemeyen aranızda var mı ? Ya da adını şimdiye kadar hiç duymamış olanınız ? Kısaca Dark dizisine değinmemiz gerekirse.. Dizi de bolca zamandan zamana geçiş var. Geçmişte yapılan bir hareket gelecekte inanılmaz olaylara sebep oluyor ve dizi de gelecek geçmiş şimdiki zaman kavramları arasında kaybolurken bir yandan da kim kimin nesi oluyordu her seferinde bu bağlantıyı düşünerek beyin yakıyorsunuz. Hiç şüphesiz çözülmesi en zor olan diziler ve filmlerde en çok beğenilenler oluyor.

1899 Netflix Dizi Konusu

1899 Netflix

Netflix dizinin konusu hakkında şöyle bir açıklama yapıyor..

1899’da New York’a doğru yola çıkan bir göçmen gemisi gizemli olaylar nedeniyle rotasını değiştirince, şaşkına dönen yolcular akılalmaz bir bilmeceyle karşı karşıya kalır. 1899 dizisine mercek tutuyoruz…

1899 Netflix dizisinin konusuna bir de biz değinelim.. Dizi 4 ay önce kaybolan büyük bir yolcu gemisinin üzerinden aynı gemi firmasının ikinci bir gemi ile yola Avrupa’dan kalkıp New York’a gitmesini konu alıyor. Yolculuk sırasında gemide yer alan binlerce karakterden özellikle bazılarının geçmişte yaşadıkları olaylarla neden o gemide olduklarını anlayabiliyorsunuz. Kerberos isimli 2. gemi ile yolculuk devam ederken , kaptanın odasına 4 ay önce kaybolan Promatheus isimli gemiden sinyal geldiği görülür. Bu bir koordinattır ve sadece 7 saat uzaklıktadır. Kaptan rotadan çıkar ve kayıp geminin peşine düşer.

Sonunda gemiyi bulur ve geminin içine küçük bir ekip ile birlikte girer. Uzun araştırmalar sonucunda gemide saklanan küçük bir çocuk bulunur. Aynı zaman da 2. gemi olan Kerberos’a ilk gemiden beklenmedik bir misafir daha kaçak yollarla gelmiştir. O dakikadan sonra artık gemide kimsenin hayatı garanti de değildir.

Dizinin Netflix üzerindeki resmi sayasına buradan ulaşabilirsiniz

1899 Netflix Dizisi Nasıl Bir Dizi ?

Dizi temposu biraz yavaş ilerlese de kesinlikle bir sonraki sahnede ne olacağını merak ediyorsunuz. TV karşısında kalkamadan bir sonraki bölümü de izleyim diyeceğiniz , 8 bölümlük bir dizi.

Dizinin yaratıcısı Dark dizisinin de arkadasındaki isimler olan Baran bo Odar ve Jantje Friese.

Dizinin türü Gizem ve  Korku Kurgu olarak geçiyor.

Dizi Netflix platformu üzerinden 17 Kasım 2022 tarihinde yayınlandı.

Dizinin oyuncu kadrosunda şu isimler bulunuyor:

1899 netflix dizi oyuncuları

  • Emily Beecham
  • Aneurin Barnard
  • Andreas Pietschmann
  • Miguel Bernardeau
  • José Pimentã
  • Isabella Wei
  • Gabby Wong
  • Yann Gael
  • Mathilde Ollivier
  • Jonas Bloquet
  • Rosalie Craig
  • Maciej Musiał
  • Clara Rosager
  • Lucas Lynggaard Tønnesen
  • Maria Erwolter
  • Alexandre Willaume
  • Tino Mewes
  • Isaak Dentler
  • Fflyn Edwards
  • Anton Lesser

1899 Netflix Dizi Fragmanı

1899 Netflix Dizisi Nasıl İzleyebilirim ?

Dizi Netflix üzerinde olduğu için bedava izleyeceğiniz tüm platformlar yasa dışıdır. Dizi tamamen Netflix yapımıdır ve şuan da başka bir platformda bulunmamaktadır. Sinemalara girmesi söz konusu değildir. Diziyi izlemenin tek yolu Netflix üyelik almaktır.

Yasal olmayan bir şekilde diziyi google üzerinde 1899 Netflix Dizi izle sorgusu yaparak çıkan sonuçlardan izleyebilir ya da ip tv üyesi olarak , hizmet sağlayacının diziyi sunucuya yüklemesini bekleyebilirsiniz.

Netflix üzerinde gösterime girecek olan bir başka iddialı Dizi Sıcak Kafa hakkında yazdığımız yazıyı buradan okuyabilirsiniz. Türk yapımı bilimkurgu dizisi klasik zombi dizilerinden oldukça farklı bir bakış açısına sahip.

1899 Netflix Dizi Yorumları

Dizi gösterime yeni girmiş olsa da sosyal medyada oldukça geniş yer bulmayı başladı. Özellikle Twitter , Ekşi Sözlük gibi siteler üzerinde diziyle ilgili bir çok yorum mevcut. Yapılan yorumların genel olarak pozitif olduğunu söyleyebiliriz.  Ayrıca dizide bir başka başarılı dizi olan LOST tadı alanlarda yok değil. Aşağıda diziyi izleyenlerin yaptığı yorumlardan bir kaçını bulabilirsiniz.

diziyi yeni bitirdim. akıcı sürükleyici geldi bana. ipuçları vardı yok değil.

çekimler gerçekten güzel.

 

netflix’in en iyi orjinal yapımlarından biri olan dark (dizi)’nin yapımcısı baran bo abdar yaptı diye diziye başladım iyi ki başlamışım. yine dark tadında muhteşem bir dizi yapmış. dizi dark’tan hafif esintiler verse de yine en iyi netflix yapımlarından biri olma yolunda.

 

lost ‘un gemide geçeni 🙂

güzel ben beğendim.. ama tabi bir lost değil… 🙂

 

hiçbir şeyi okumadan hiç yorumlara bakmadan, izlediğim ilk 2 bölümü baz alarak yazıyorum: yıllar yıllar yıllar sonra beni ilk defa gençliğimin lost izleyen dönemlerine götüren, neredeyse lost kadar heyecan veren dizi oldu. rabbim bozmasın. aldığım alkolün de etkisi olabilir bu yorumu yapmamda gerçi. rabbim affetsin. ayılınca yeniden bir değerlendirme yapıcam. rabbim nasip ederse.

 

beyninizi yerinden çıkartıp buzluğa attıktan sonra 3 saat sonra geri takmış gibi hissettiren dizi.

bazı yerlerinde durdurup burada tam olarak ne oldu diye ciddi ciddi düşündüm.sardı ama gayet özlemiştik böyle uçuk işleri.

 

 

 

 

 

1 yorum
  1. […] Netflix’in yeni gösterime giren dizisi 1899 ‘u izlediniz mi ?  […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.