2023 Kasko Fiyatları Ne Olacak ? Kasko Nedir ? Avantajları Nelerdir ?

2023 Kasko Fiyatları ne olacak ? Kasko fiyatları neden yükseliyor ? Kasko nedir ? Avantajları nelerdir ? Sigorta ile kasko arasındaki farklar nelerdir ? Tüm bu sorualarınızın yanıtlarını sitemizde bulabilirsiniz.

Yüksek enflasyon rakamları ile pahalı olan hayat günden güne daha da pahalılaşmakta ve bundan tüm sektörler nasibini almakta. 2023 yılının gelişi ile birlikte de fiyatların zamlı tarifeler üzerinden güncellenmesi bekleniyor. Bu zamlı tarifelerden araç kaskoları da nasibini alacak ve yeni yıldan itibaren araçların kasko maliyetleri büyük oranda zamlanacak.

2023 Kasko Fiyatlarına Zam Gelecek

15 Kasım 2022 itibarıyla ortalama bir aracın kasko maliyeti 10 bin lirayı aşmış durumda. Araç kasko fiyatlarında son bir yıl içerisinde 2 kat artış gerçekleşti.

2023 Kasko Fiyatları

Mynet’te yayınlanan bir habere göre Sigorta Uzmanı Turusan Bağcı, kasko fiyatlarının son bir yıl içerisinde %250’ye varan oranda artış gösterdiğini açıkladı. Fiyat artışı sonrasında ortalama bir araç için kasko maliyetinin 10 bin lirayı aştığını belirten Bağcı, 7-8 bin liradan daha ucuz kasko poliçesinin bulunmadığını söyledi.

Turusan Bağcı’ya göre 2023 yılı kasko fiyatları, %100 ile %150 arasında artış gösterecek. Zamla birlikte araç sahiplerini daha fazla maliyetin beklediğini söyleyebiliriz.

Kasko fiyatlarındaki artışın sebepleri arasında oto yedek parça fiyatlarındaki yüksek artış ve ustalık ücretlerindeki artışlar gösteriliyor. Öbür yan da  sıfır otomotiv ve ikinci el otomobil satışlarındaki araba değerlerinin yükselmesi de yine kasko fiyatlarını arttıran sebeplerden.

Otomobil fiyatlarının artması , Oto yedek parça ve Tamir fiyatlarının artmasıyla birlikte birçok sigorta firması, zarar etmemek adına kasko poliçesi fiyatlarını güncellemiş durumda.

Kasko Nedir ?  Kasko Neden Yapılmalıdır ?

Kasko Motorlu kara taşıtlarına yapılan tercihe bağlı bir sigorta türüdür. Kasko sigortalanan aracı ve sahibini, yaşanılan herhangi bir kaza ve hasarda ortaya çıkabilecek masraflar karşısında güvence altına alır.

Sigortalı araç sahibine aracının hasara uğraması ya da çalınması gibi durumlarda tazminat ödemesi yapılır. Kasko, trafik sigortasının aksine sigortalıya ait araçtaki hasarları teminat altına alan bir sigorta çeşididir.  Özellikle büyük maliyetli kazalarda , kazazedeler kasko sayesinde büyük maliyetlerden kurtulmuş olurlar.

Kaskonun Avantajları Nelerdir ?

  • Herhangi bir kaza durumunda kendi aracınızda oluşan hasarları karşılar.
  • Kaza sonrasında çekici hizmeti almanız gerekirse kaskolar bazı durumlarda çekici hizmeti sunabilir.
  • Aracınız onarımdayken sigorta şirketi size ikame araç verir.
  • Sadece kazalarda değil aynı zamanda hırsızlık gibi durumlarda da aracınızı korur.
  • Doğal afetler dolayısıyla oluşan hasarlarda da aracı güvence altına alır.
  • Seçtiğiniz teminatlar dâhilinde sağlık hizmeti de alabilirsiniz.
  • Standart hizmetler yoktur, kaskonuza farklı teminatlar ekletebilirsiniz.
  • Fiyatlar seçtiğiniz teminatlar dâhilinde değerlendirilir.

Kasko ile Sigorta arasındaki fark nedir ?

Araç Kaskosu ile sigorta kimi durumarda birbirine karışabiliyor. Google üzerinde bir çok ziyaretçi Kasko ile sigorta arasındaki farkı aratıyor.  Aşağıda kasko  ile sigorta arasındak farklılıları görebilirsiniz.

  • Kasko isteğe bağlı yapılırken trafik sigortası zorunludur.
  • Kasko kendi aracınızı bir kaza veya hasar karşısında güvence altına alırken trafik sigortası kaza veya hasar karşısında üçüncü tarafı güvence altına alır.
  • Trafik sigortasının primi devlet tarafından belirlenir ve prim ödemesi standarttır. Kasko ise poliçe kapsamına göre farklı fiyatlara sahiptir.

Kasko neleri karşılar?

Kargo şirketlerinin sunduğu araç kaskosu sunduğu teminatlara göre farklılık gösterse de genel olarak karşılanan işlemler birbirine çok yakındır. Kaskonun karşıladığı durumlar genel olarak şu durumlardır:

  • Aracın çarpışması, çarpması, devrilmesi, yuvarlanması ve düşmesi
  • Zorlanarak ya da anahtarın çalınması sonucu aracın da çalınması
  • Afet ya da farklı bir durum sonucu aracın yanması
  • Araca yönelik sabotaj, çizme gibi başkası tarafından araca kasten zarar verilmesi
  • Sel, deprem gibi doğal afetler sonucu aracın aldığı hasarlar
  • Aracının kanuna aykırı olacak şekilde ya da yetkisiz kişilerce çekilmesi
  • Araç içinde sigara ya da benzer durumlardan dolayı doğan zararlar
  • Kemirgenlerin araca zarar vermesi
  • Kilit sisteminde oluşan hasarlar

Bu yazımızda sizlere 2023 Kasko Fiyatları hakkında bilgilendirme yapıp , Kasko nedir sorunuza cevap verdik. Kaskonun avantajları nelerdir ve sigorta ile kasko arasındaaki farklara değindik.

Aracın kasko değeri nasıl hesaplanır?

2023 Kasko fiyatları konusundan önce bir aracın kasko değerinin nasıl belirlendiği de önemlidir.

Kasko değer hesaplama işlemi, aracın marka, model ve model yılı bilgilerine göre TSRSB – Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından hazırlanan kasko değer listesi dikkate alınarak belirlenir. Marka değeri ve model yılı yeni olan araçların kasko değeri fazladır. Aracın yaşı da kasko primlerinde belirleyicidir. Eski araçların ise bakım masrafları da yükselir. Bu da kasko bedelinin düşmesine ancak kasko priminin yüksek olmasına neden olur. Aracın kayıtlı olduğu il de kasko bedelini etkiler. Yoğun trafiğin ve trafik kazalarının sık yaşandığı illerde, suç işleme potansiyelinin daha fazla olduğu büyük şehirlerde kasko bedeli daha yüksektir.

Gündem de yer alan diğer konulardaki yazılarımız için ilgili kategorimizi takip edebilirsiniz : Gündem

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.